Publicaties

Hieronder staan artikelen die in de media zijn verschenen over KEI Consultancy maar tevens vindt u hier teksten die wij voor u interessant vinden om eens te lezen. Wilt u onze columns lezen? Dan verwijzen wij graag naar dat gedeelte op deze site dat hierover gaat.

Nieuwste publicaties
Column: "Ontevredenheid klant onderzoeken" (Bibliotheekblad nr 9 2009)
Aangekaart: "Puur een menselijk antwoordapparaat" (Bibliotheekblad nr 29 2008)
Artikel: over onze driedaagse training (Bibliotheekblad nr 21 2009)

Lezing voor 300 directeuren in Valence (Frankrijk)
Afgelopen 30 september heeft KEI acte de presence gegeven op een driedaags evenement waarin de opbouw van de bibliotheekbranche in Frankrijk centraal stond. Tegenover 300 directeuren hebben we de afsluitende speech verzorgd. Hierbij kwam het bewust communiceren met klanten aan de orde en dan met name de gevoelsmatige kant in communicatie. De speech werd in het Duits door Arnold verzorgd en parallel in het Frans vertaald. Klik hier voor het bekijken van deze lezing. 

Diverse publicaties
Lees het persbericht over Bibliotheek FlevoMeer
Een artikel over 'de irritatiefactor' in het Bibliotheekblad
Een artikel van onze medewerker Vivian in LEEF! (Deel 1 | Deel 2)
Lees het artikel 'Notaris over coaching door KEI'

Succesvolle bibliobusdag
De afgelopen tijd zijn er weer een aantal publicaties via of over ons bedrijf gepubliceerd. Kijk hier voor drie nieuwe publicaties waarin onder andere wordt geschreven over een succesvolle bibliobusdag die door Vivian Verheijen werd georganiseerd.

Eerste column van Arnold gepubliceerd
Lees hier de volledige column van Arnold in Bibliotheekblad 7, 2008.

Securitas Group
In het tijdschrift Watch van de Securitas Group staat een leuk artikel 'Face to Face' met Tom Witteveen en Arnold van der Leden.
Lees het artikel hier (PDF)

Artikel Openbare Bibliotheek Eindhoven
Hoe speel je in op manifeste en latente behoeften van bezoekers? Hoe zorg je ervoor dat mensen lid worden én blijven? Deze vragen stonden centraal tijdens de tweedaagse Training Verkoopvaardigheden die alle honderd front-office medewerkers van de Bibliotheek Eindhoven volgden.
Lees het hele artikel

Interview met Vivian Verheijen
Nooit wachten, beginnen! Filosofie van de OSCI-tas van Vivian Verheijen. Vivian is niet alleen consultant bij KEI Consultancy, ze maakt namelijk ook tassen. En wat voor tassen! Bijzonder en draagbaar. Soms ook met een thema.
Lees verder

Artikel Bieb voor de Zaanstreek
De bibliotheek moet meer aan promotie doen, meer laten zien wat ze allemaal te bieden heeft en bibliotheekmedewerkers moeten meer de boer op. Maar daar zijn zijn veel medewerkers niet voor opgeleid en niet iedereen heeft van nature talenten op het gebied van publiciteit.
Lees het hele artikel (PDF)

Kernwaarden
Missie, visie, kernwaarden! Dat moet je als organisatie wel hebben. Menige organisatie besteedt veel tijd aan het formuleren van gemeenschappelijke waarden. En, het moet gezegd worden, die zien er fraai uit.
Download het artikel
(PDF)

Verliefdheid verkoopt!
Liefde, mystiek, sensualiteit en intimiteit; wie zegt dat zaken doen en emoties niet samen gaan, heeft het mis! Volgens marketinggoeroe Kevin Roberts willen consumenten meer betalen voor merken waar ze helemaal lyrisch van zijn; de lovemarks...
Lees verder

De klant? Daar praten we niet mee
Nederlandse bedrijven luisteren nauwelijks naar klanten. Ze bellen nooit terug en sturen vaak geen informatie op als de consument die vraagt. Dit blijkt uit onderzoek onder 136 Neder-landse bedrijven door het Britse advies- en analysebureau Datamonitor...
Lees verder

Hoe nuttig is een adviseur?
Is het zinnig om bij een ondernemersvraagstuk of probleem hulp in te schakelen van een adviseur? In ruim 65% van de gevallen zéker. Dat blijkt ondermeer uit ervaringen van de Stichting Ondernemersklankbord Nederland...
Lees verder

Zeventigduizend euro voor coaching ministers
De twee kabinetten-Balkenende hebben tussen 2002 en dit jaar bijna 70 duizend euro uitgegeven aan personal coaching van bewindslieden...
Lees verder

Arnold in de pers!
Er is een artikel van Arnold geplaatst in de pers! Het artikel is verschenen in het decembernummer van Lifestylemagazine Soeps in Eindhoven. Dit magazine is in de hele regio groot Eindhoven verkrijgbaar en heeft een oplage van 10.000 stuks en een geschat leespubliek van ca. 100.000 mensen.
Bekijk het artikel

KEI Consultancy in een interview met Colin
Arnold gaf een workshop bij Colin. Lees hier het interview.

Nieuws