Beter verkopen is te trainen

Een succesvol verkoper worden is te leren.  KEI Consultancy helpt jou of jouw salesteam op weg om de omzetdoelstellingen te realiseren, nee te overtreffen!

Trainen van verkoop gesprekken

Hoe voer ik een goed commercieel gesprek? Welke fases zijn er in een gesprek te ontdekken? Welke rol heb ik wanneer met een klant? Wat zeg ik wel en niet tegen de klant?

Veel (nieuwe) verkopers of medewerkers met een gedeeltelijk commerciële taak, worstelen met bovenstaande vragen. De onzekerheid hoe je om moet gaan met klanten aan de telefoon of face tot face kent iedereen. Alle commercieel actieve personen hebben ooit een eerste klantcontact gehad…..! En vaak ging dat niet eens zo heel goed. Na veel ervaringen wordt je bewuster, zelfverzekerder en beter in de commerciële gespreksvoering. Maar de eerste stappen kunnen soms moeilijk zijn. Dat weten wij als geen ander!

Het gereedschap voor iedere goede verkoper!

Zoek je een stuk gereedschap om zelf of je team commercieel zelfverzekerder en vooral bewuster te laten opereren, dan is KEI Consultancy je partij! Wij zullen in trainingen stap voor stap je bewuster maken van de mogelijkheden in een goed gesprek. Hierbij letten we vooral op de gevoelswaarde die je met een gesprekspartner ontwikkelt. Deze gevoelswaarde is de bron van succesvol samenwerken met je klant!

Interesse?

Vul het onderstaande formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze diensten

Contact